Çay Tarifi:
2-3 Kabuk tarçın, 2-3 Kök zencefil, 1 Kök zerdeçal (bazen küçük oluyor ben 2 tane atıyorum),
2-3 Kabuk tarçın, 2-3 Kök zencefil, 1 Kök zerdeçal (bazen küçük oluyor ben 2 tane atıyorum),
2 kök havlucan, 5-6 adet karanfil, 1 hint cevizi, 4-5 yenibahar
Kaynayan 1,5-2 litre suyun içine yıkanmış tüm kökleri atın ve 5 dk. kaynatın. 5 dakika da dinlendirin.
**Ben şekersiz kaynatıyorum, arzu eden şeker veya bal atabilir. Bazen içine ıhlamur ve elma kabuğu da ekliyorum güzel oluyor.
Bu çayın yanına güzel baharatlı bir kurabiye de yaparsanız, hem çocuğunuzla güzel bir vakit geçirir hem de haftasonu yağmurlu havada evde güzel bir keyif yaparsınız :)
Baharatlı Bisküvi :
3 su bardağı un
1 su bardağı esmer şeker (ben beyaz şeker ile de yapıyorum ve bir bardaktan biraz az ekliyorum.)
1 yumurta 1 paket kabartma tozu
1 portakal rendesi Yarım çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tarçın 5 adet dövülmüş karanfil
1 tatlı kaşığı toz zencefil 1 fiske tuz
2 çorba kaşığı pekmez 225 gr. tereyağı
Tüm malzemeleri karıştırıp, çeşitli kalıplarla kesip, yağlı kağıt serilmiş 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun:)
**Bu tarifi, Oktay Usta'dan aldım. Her tarifi gibi bu da harika oldu.
Özellikle bisküvi sever çocuklara hazır bisküvi almaya hiç gerek yok. Tam buğday unu ile yapıp, öğleden sonra süt yanında iyi bir ara öğün olarak verebilirsiniz. Hem de cam kavanozda hiç bayatlamıyor!
Merhaba Esra blogunun ismi güzel olmuş:)
YanıtlaSilkurabiye yapmak yeni hobim, baharatları da severim, yarın bu tarifi deneyeceğim!
Sevgiler
cok tşk ederim Sevlcim:) biz çok severek yiyoruz umarım siz de begenerek yemişsinizdir.sütlü kahve ile de harika gidiyor:)
YanıtlaSilBu kurabiyeyi geçenlerde Egemen'le yapmıştık :)
YanıtlaSil