Yemek tarifleri


Evde Irmak için hazırladığım ama bir o kadar bizim de bayılarak yediğimiz ve eve gelen misafirlerimden de sınıfı geçtiğim tariflerimi paylaşmak istedim. Çoğunlukla evde hazırlamaya çalıştığım atıştırmalıklar veya ana yemeklerin malzemelerinin de temini konusunda hassas olduğumdan, marifet sadece yapanda değil yani:) Örneğin tahin kullanırken market tahini yerine Bozkır'dan gelen tahin, Havran'dan gelen zeytinyağı, Gökçetepe Köyü'nden gelen halis mulis keçi peyniri, yine Çamlıca Köyü'nde mis gibi dağda bayırda, ormanda dolaşan ineklerin sütü, bahçelerdeki tavukların yumurtası ile hazırlanan Ayşe Teyze'nin pozitif enerjisi ve neşesi ile yapılan erişteleri ve kuskusu...


Tahinli Cevizli Tarçınlı Kek
Bizim için bol kalorili ama çocuklar içinde besleyici bir kek. Malesef şeker var, ama bu tarifi pekmezli olarak denemedim. Başka bir tarifim var pekmezli, tahinli... 


3 yumurta 
1 su bardağı toz şeker (ben her zaman yarım kullanıyorum)
1 su bardağı süt 
1 su bardağı sıvıyağ (Tahin olduğundan bunu da yarım ekliyorum)
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
8 çorba kaşığı un (ben tam buğday unu kullanıyorum)

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişir. 20 dk.dan sonra 165 dereceye düşürerek pişirmeye devam ediyoruz.