18 Ekim 2012 Perşembe

Tarhana....





Herkesin anne çorbası dediğinde belki ilk akla gelen... 
Her derde deva...  
İçinde tüm besinleri arındıran, 
Pratik ama geleneksel...
Ağustos ayında kırmızı biberler ve domatesler  iyice olgunlaşınca tarhana yapımı zamanı geldi demektir!! 
Biz de yine tazecik süt ile yapılan yoğurdumuzu bir gece önceden torbaya atıp önce süzme yoğurdumuzu hazırladık. 
Sonra tüm malzemeleri bolca ekleyip yoğurduktan sonra ekşimeye bıraktık... 
Kuruyan ve elenen tarhanalarımız ise hepimizin tatması için hazır!!!


Tarhanayı Irmak'ın severek içmesi benim de işimi çok kolaylaştırıyor. Hafta sonu yemek olmadığı anda imdada yetişiyor, cezvede bile pişiriyorum. Yeni yemek hazırlayana kadar Irmak'ı biraz oyalıyor. Hatta, gerçekten kendi yaptığının tadını çıkararak; kendi pişiriyor ve afiyetle yiyor :)












Tarhananın orjinal hali...

ve tarhananın dumanı üstünde pişmiş hali...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder